Tweedehands tractorbanden bieden veel voordeel

Bij Bandenbeurs vind je altijd de meest voordelige nieuwe en gebruikte tractorbanden. Met name in de verkoop van gebruikte tractorbanden loopt Bandenbeurs voorop. Door inruil en inkoop hebben wij continu een enorm assortiment tweedehands tractorbanden van alle gerenommeerde merken en in de meest uiteenlopende bandenmaten uit voorraad leverbaar. Ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band, kun je via onze webshop tot wel 75% besparen door voor tweedehands te kiezen.

Circulaire economie

De tweedehands tractorbanden van Bandenbeurs zijn veelal afkomstig van tractoren die vanwege ouderdom, schade of grote mechanische of technische mankementen worden afgedankt. Vaak zitten daar nog vrijwel nieuwe of zo goed als nieuwe banden onder. Ook gebeurt het regelmatig dat een bepaald type tractorband niet goed aansluit op het werk waarvoor de tractor het meest wordt gebruikt. Zoals elke agrariër weet, draait het om de juiste band voor het beste resultaat. Spoorbreedte, profilering, asdruk, impact op de bodemstructuur, bandenspanning, hardheid en stevigheid van een band. Dit zijn allemaal aspecten om goed rekening mee te houden. En dat doen wij bij Bandenbeurs dan ook! Zoek je een specifieke tweedehands tractorband of wil je een eerlijk en deskundig advies over de beste aanschaf? Neem dan direct contact met ons op!

Bandenverkoop vanuit praktijkervaring

Achter Bandenbeurs zit een professionele organisatie die al jarenlang gespecialiseerd is in levering, montage en reparatie van landbouwbanden. Vanuit de praktijk weten wij precies welke band geschikt is voor een bepaald type tractor en voor specifieke toepassing. Bij Bandenbeurs koop je niet alleen de allerbeste en voordelige gebruikte tractorband, via onze bandenexperts krijg je ook nog eens prima advies. De duurste band is immers lang niet altijd ook de beste band en een goede tweedehands tractorband doet vaak niet veel onder voor een fonkelnieuwe. Naast het feit dat een tweedehands tractorband aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe, is het ook nog eens een stuk duurzamer om voor gebruikte banden te kiezen. Door landbouwbanden een tweede leven te geven wordt de afvalberg aanzienlijk beperkt. Ook het terugdringen van de Co2 die vrijkomt bij de rubberwinning en bandenproductie is een bijkomend voordeel.

Daarom kies je voor tweedehands tractorbanden van Bandenbeurs

  • Tweedehands tractorbanden zijn aanzienlijk goedkoper
  • Hergebruik van tractorbanden zorgen voor minder afval
  • De milieubelasting door rubberwinning en bandenproductie wordt gereduceerd
« Terug naar overzicht