Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home » Michelin landbouwbanden
Michelin landbouwbanden

Door hun vele onderzoek en geavanceerde techniek is deze fabrikant de meest betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogwaardige landbouwbanden. De Michelin landbouwbanden zorgen voor dagelijkse tractie op alle oppervlakken bij een bandenspanning lager dan 1 bar, dus een spanning waarbij de grond maximaal wordt beschermd. De banden van dit merk plat beter af dan concurrerende merken. In de agrarische sector levert Michelin onder andere de banden voor tractoren, kippers, oogstmachines en shovels. Hieronder volgt de uitleg per type landbouwband met de spanningstabellen in de brochures. Om de brochure te openen moet je op de link klikken.

De soorten landbouwbanden

  • De Michelin Multibib is efficiënt voor het hele jaar door, zowel op het land als op de weg. Veelzijdigeband met plat loopvlak en een langere levensduur tot wel 35%. De Michelin Multibib is efficiënt met een plat loopvlak en een 35% langere levensduur dan een concurerende band.
  • Michelin Machxbib zorgt voor uitstekende tractie in het veld dankzij de hoogte van de nokken, maar ook uitstekende prestaties op de weg vanwege de overlappende nokken in het midden van het loopvlak. Ideaal voor wegtransport en efficiënt in het veld. +4% meer agrarisch rendement- aangetoonde door universitair;onderzoek. Deze veelzijdige band pakt uw uitdagingen van tractie aan en heeft respect voor de bodem.
  • De Michelin XeoBib, voor tractoren van 80 tot 220 PK, helpt u. Hij is gemaakt met Michelin Ultraflex Technologie en heeft daardoor een groter contactvlak, dus ontziet hij gegarandeerd uw grond. Tegelijkertijd biedt hij uitstekende trekkracht, draagvermogen en comfort. Zo schept de Michelin XeoBib de voorwaarden voor een optimale opbrengst van uw gewassen.
  • Agribib voor tractoren van 60 tot 170 PK. Bewezen uithoudingsvermogen van het karkas en rubber dat bestand is tegen beschadigingen.
  • De Michelin Omnibib band heeft een spoel karkas, zo rijdt de Michelin op een bandenspanning doorgaans die 0,2 bar lager is dan die van andere 70-series op de markt. Dit soepele karkas zorgt ook voor een grote voetprint. De band kan tot 14% meer belasting hebben ten opzichte van een standaardband. De band dankt de lange levensduur o.a. door de hoge en stevige nokken.
  • De Agribib Row Crop IF zorgt voor minder bodemverdichting gedurende de gehele levensduur van de band. In het veld biedt de band met 14% meer nokken aan de grond voor betere tractie. Een betere trekkracht en koersstabiliteit wordt gerealiseerd door het robuust loopvlakblok en de dikke nokken van de banden. Dus veel voordeel voor het werken in rijencultuur.
  • Michelin Spraybib heeft een uitgebreid assortiment met versterkte hielzone. De versterkte profielnokken zijn er om schade door stoppels te verminderen.
  • Deze Yieldbib biedt betere weerstand tegen stoppels voor tractoren met hoog vermogen. Het karkas met Ultraflex-technologie zorgt voor een grotere voetprint om de bodem te beschermen tegen verdichting.
  • De stabiele landbouwband voor oogstmachines en mestverspreiders is de Megaxbib
  • Michelin Cerexbib opereert bij lage spanning, dankzij de grote doorbuigcapaciteit van de zijwangen. Het voordeel voor de landbouwer is een aanzienlijke vermindering van de insporingsdiepte en minder bodemverdichting ten gevolge van de grotere voetprint. Ideaal voor oogstmachines.

Uw landbouwbanden kopen

Indien u landbouwbanden wilt kopen neem dan contact op want als landbouwbanden specialist geven wij onafhankelijk advies en denken wij met u mee voor de beste oplossing voor uw machine, de werkzaamheden en uw budget. Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 088-9800150 of het formulier hieronder.

Productdetail formulier
reCAPTCHA