Specialist in agribanden Ruim 2.000 (gebruikte) banden op voorraad Voordelige levering in NL Professionele montage 50 jaar ervaring
Home » Drukwisselsysteem

Drukwisselsysteem

Een drukwisselsysteem, ook wel luchtdrukwisselsystemen genoemd, is goed voor uw machine, het brandstofverbruik, de druk op uw land en uw banden. Veel voordeel! Uw land is uw portemonnee want het biedt de basis voor de gewassen en daarom moeten we het zo goed mogelijk behandelen. Geen boer die zijn eigen portemonnee wil stuk maken en daarom is specialistische kennis over een drukwisselsysteem voor bandenspanning juist zo extra waardevol.

Bandenspanning

Banden op de juiste bandenspanning krijgen, is een tijdrovende klus en daarom doen we het vaak niet vaak genoeg. Het kan sneller en waardoor u problemen voorkomt en bespaart en daar zitten dus de voordelen aan:

  • minimaal structuurbederf van uw grond en maximaal 
  • minder brandstofverbruik
  • minder slijtage van uw banden

Nu we bovenstaande voordelen weten is de stap naar een drukwisselsysteem voor bandenspanning van uw landbouwmachine logisch. Het grootste voordeel van het systeem is dat u gemakkelijk en snel  de bandenspanning kunt aanpassen tijdens uw werkzaamheden!

De werking van het systeem

Wij bieden u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de luchtdruk vanuit de cabine te regelen. Oftewel de juiste spanning op het juiste moment; gaat u de harde weg op druk dan op slechts 1 knop voor de juiste spanning. Met het drukwisselsysteem wat wij leveren kan de spanning van de banden dus op ieder gewenst moment worden aangepast.

drukwisselsystemen voor bandenspanning
drukwisselsystemen voor bandenspanning

Door middel van een schakelaar in de cabine kunnen de banden op lagere of hogere spanning gezet worden. Het systeem kunt u los aanschaffen en zelf opbouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om het door ons te laten installeren. Gemak dient de mens. Tegenwoordig zijn er vele systemen leverbaar zoals bijvoorbeeld PTG. Het systeem is voor alle merken en types leverbaar, dus profiteer van de voordelen op zowel korte als lange termijn.

De prijs van uw drukwisselsysteem

In de landbouw zijn diverse systemen beschikbaar die wij monteren voor klanten. Belangrijke factoren die de prijs bepalen van uw luchtdrukwissel systeem zijn:
* Digitale bediening
* Het aantal assen
* De capaciteit en het volume van de compressor
* Traktion box

Drukwisselsysteem voor bandenspanning advies

Wij helpen graag met het beste advies. Ons team, met meer dan 30 jaar ervaring hebben, staat altijd klaar 👍 voor u! Loop binnen en we kijken samen naar de mogelijkheden voor uw machine.

Drukwisselsysteem voor bandenspanning
Drukwisselsysteem voor bandenspanning

Snel meer advies

Luchtdrukwisselsysteem advies!