Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home » Hoe werkt het drukwisselsysteem

Drukwisselsysteem

Een drukwissel systeem, ook wel luchtdrukwisselsysteem genoemd, is goed voor uw machine, het brandstofverbruik, de druk op uw land en dus uw oogst. Groot voordeel! Uw land is uw portemonnee want het biedt de basis voor de gewassen en daarom moeten we het zo goed mogelijk behandelen. Met een systeem waarbij u de bandenspanning verlaagd zodra u op uw land bent kunt u bodemverdichting beperken. Een slimme agrariër wil het beste voor zijn land, dus daarom is specialistische kennis juist zo extra waardevol.

Bandenspanning

Wanneer we over de weg rijden is een hogere luchtdruk nodig dan op het land. Banden op de juiste bandenspanning krijgen, is een tijdrovende klus en daarom doen we het vaak niet vaak genoeg. Het gevolg is banden vaak niet op de optimale lage druk komen te staan. Terwijl lage druk juist zorgt voor een grotere voetdruk waardoor het gewicht van de machine over een grotere oppervlakte wordt verdeeld, zie ook dit voorbeeld als uitleg.

VF Banden lage bandenspanning
VF Banden lage bandenspanning

Dus de voordelen van een goed luchtdrukwissel systeem:

  • Optimaal voor de grond, uw land en dus uw oogst
  • Weinig structuurbederf v.d. grond
  • Minder brandstofverbruik; door snelle aanpassing van de luchtdruk
  • Minder slijtage van het profiel van uw banden

Nu we bovenstaande voordelen weten is de stap naar een luchtdrukwissel systeem voor bandenspanning van uw landbouwmachine wellicht logisch als we prijs en terugverdientijd weten. Meer lezen hierover kan ook met deze link.

De werking van dit systeem

Wij bieden u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de luchtdruk vanuit de cabine te regelen. Oftewel de juiste spanning op het juiste moment; gaat u de harde weg op druk dan op slechts 1 knop voor de juiste spanning. Met het drukwisselsysteem wat wij leveren kan de spanning van de banden dus op ieder gewenst moment worden aangepast.

drukwisselsystemen voor bandenspanning
drukwisselsystemen voor bandenspanning

Door middel van een schakelaar in de cabine kunnen de banden op lagere of hogere spanning gezet worden. Het systeem kunt u los aanschaffen en zelf opbouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om het door ons te laten installeren. Gemak dient de mens. Tegenwoordig zijn er vele systemen leverbaar zoals bijvoorbeeld PTG. Het systeem is voor alle merken en types leverbaar, dus profiteer van de voordelen op zowel korte als lange termijn.

De prijs van uw lucht drukwisselsysteem

In de landbouw zijn diverse systemen beschikbaar die wij monteren voor klanten. Belangrijke factoren die de prijs bepalen van uw luchtdrukwissel systeem zijn:
* Digitale bediening
* Het aantal assen
* De capaciteit en het volume van de compressor
* Traktion box

Bandenspanning advies

Wij helpen graag met het beste advies. Ons team, met meer dan 30 jaar ervaring hebben, staat altijd klaar 👍 voor u! Loop binnen en we kijken samen naar de mogelijkheden voor uw machine.

Offerte aanvragen
reCAPTCHA