Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home > Nieuws > Giant line BKT banden

Giant line BKT banden

Deze gigantische Giantline BKT banden wordt uitgebreid in het EARTHMAX-assortiment. EARTHMAX SR 468 is gemaakt en ontworpen om stijve dumptrucks uit te rusten. Tot nu toe is het prototype gemaakt in de maat van 57-inch wielen om de komende maanden getest te worden door BKT-ingenieurs.
De band is uitgerust met een volledig stalen structuur die een grotere weerstand biedt aan de behuizing en dus tegen schadelijke aanvallen. Bovendien valt het op door het speciale ontwerp van het loopvlak. De E-4-diepte van het loopvlak biedt extreme weerstand in zeer uitdagende omstandigheden.
Bovendien heeft dit product zijn vasthoudendheid al bewezen voordat het werd getest. De nieuwe machine om deze enorme band te maken bereikte afgelopen januari 2020 de Indiase fabriek in Bhuj, net voor de lockdown, en kon daarom niet snel worden geïnstalleerd. Pas na een tijdelijke sluiting van de productiefaciliteiten, die nodig was om een ​​rigoureus veiligheidsplan voor alle medewerkers af te ronden, keerden de activiteiten eindelijk terug naar volledige werking.

Het management van BKT is erg trots op dit resultaat en wil op dit zeer bijzondere moment een positieve boodschap uitbrengen aan de markt, de partnerdistributeurs, klanten en eindgebruikers. Het is belangrijker dan ooit om onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe producten te brengen, wat niet alleen het bedrijf helpt evolueren, maar ook de hele sector.

BKT Banden in Nederland

Het merk heeft in de laatste jaren, zeker de laatste 5 jaar, hun marktaandeel op de Nederlandse bandenmarkt behoorlijk vergroot – ook in de landbouw. Tijdens de Corona pandemie blijkt het merk NKT goed te kunnen leveren terwijl andere fabrikanten in Nederland meer moeite hadden met bevoorrading en levering. Dit merk, met fabrieken in Israël en India, levert goede banden tegen een aantrekkelijke marktprijs. Met andere woorden een A-kwaliteit voor B-prijs, aldus vertegenwoordigers van BKT zelf.

Naar alle artikelen