Mitas test paardenbloemenband

Trelleborg breidt zijn aanbod banden voor zelfrijdende sproeiers uit met de eerste maat TM150-band die volgens de BlueTire-technologie werd ontwikkeld. 

Very High Flexion

Helemaal in lijn met de Very High Flexion-standaarden is de nieuwe VF 380/90R46 173D bestand tegen een gewicht van maximaal 6.500 kilogram en een snelheid van 65 km/u. Het nieuwe TM150-assortiment zal in februari van volgend jaar voor het eerst worden getoond op de SIMA-beurs in Parijs (Frankrijk) en de World AG Expo in Tulare (Californië, VS).

40% meer last

In vergelijking met standaardproducten kan de nieuwe TM150-band voor sproeiers met dezelfde bandenspanning tot 40% meer last dragen of met 40 % minder bandenspanning dezelfde last dragen. Het specifieke loopvlak van de TM150-banden werd zo ontworpen dat het de stoppels niet beschadigt en op de weg voor een betere wegligging zorgt – zelfs bij hoge snelheden (D-klasse – 65 km/u). Het nieuwe design valt verder nog op door zijn brede noppen, die de band stijver maken wanneer de machine geladen is, en een scherpe kop die voor een maximale grip moet zorgen. De brede en de afgeronde schouder van de banden zorgt voor een grotere stabiliteit wanneer de armen uitgeklapt zijn. De VF 380/90R46 kan ook op verschillende maten van velgen worden gemonteerd, waardoor de landbouwprofessional ook nog eens tijd en geld kan besparen.

Het assortiment zal in de loop van 2015 met meer maten worden uitgebreid, zodat nog beter kan worden ingespeeld op de toenemende vraag wereldwijd naar deze producten.

« Terug naar overzicht