Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home > Nieuws > Mitas test VF band (paardenbloemen)

Mitas test VF band (paardenbloemen)

Trelleborg, waar Mitas ook onder valt, breidt zijn aanbod banden voor zelf rijdende sproeiers uit en test VF band de eerste maat TM150-band die volgens de BlueTire-technologie werd ontwikkeld. 

Very High Flexion

Helemaal in lijn met de Very High Flexion-standaarden is de nieuwe VF380/90R46 173D bestand tegen een gewicht van maximaal 6.500 kilogram en een snelheid van 65 km/u. Het nieuwe TM150-assortiment zal in februari van volgend jaar (2019) voor het eerst worden getoond op de SIMA-beurs in Parijs (Frankrijk) en de World AG Expo in Tulare (Californië, VS).

40% meer last dragen

In vergelijking met standaardproducten kan de nieuwe TM150-band voor sproeiers met dezelfde bandenspanning tot 40% meer last dragen of met 40 % minder bandenspanning dezelfde last dragen.test VF band Krone Hakselaar Het specifieke loopvlak van de TM150-banden werd zo ontworpen dat het de stoppels niet beschadigt en op de weg voor een betere wegligging zorgt – zelfs bij hoge snelheden (D-klasse – 65 km/u). Het nieuwe design valt verder nog op door zijn brede noppen, die de band stijver maken wanneer de machine geladen is, en een scherpe kop die voor een maximale grip moet zorgen. De brede en de afgeronde schouder van de banden zorgt voor een grotere stabiliteit wanneer de armen uitgeklapt zijn. De VF 380/90R46 kan ook op verschillende maten van velgen worden gemonteerd, waardoor de landbouwprofessional ook nog eens tijd en geld kan besparen.

Het assortiment zal in de loop van 2015 met meer maten worden uitgebreid, zodat nog beter kan worden ingespeeld op de toenemende vraag wereldwijd naar deze producten.

Michelin VF banden

Naast test VF band van Mitas heeft michelin natuurlijk dit soort banden ontwikkeld. De best ontwikkelde banden fabrikant Michelin kent ook deze very high flexion serie, en aan de hand van het plaatje hieronder ziet u het verschil in ‘footprint’ ten opzichte van een normale band

VF very flexion afdruk
The larger footprint of Michelin Very High Flexion (VF) tires reduces soil compaction by spreading the weight of the machine over the largest area possible.

Hierboven staat in het Engels beschreven, wat het plaatje ook laat zien, namelijk dat VF banden een grotere afdruk maken dan normale banden en daardoor het gewicht van de machine wordt verdeeld over een groter oppervlakte waardoor de grond minder beschadiging oploopt.

Indien u interesse heeft in dit principe van de grote voetafdruk van VF-Banden click dan op de link voor meer informatie.

Naar alle artikelen