Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home > Nieuws > Luchtdrukwisselsysteem voordeel

Luchtdrukwisselsysteem voordeel

Steeds meer tractoren en landbouwmachines zijn voorzien van een luchtdrukwisselsysteem. Met zo’n systeem is de bandenspanning snel en eenvoudig aan te passen aan de werkomstandigheden. Een luchtdrukwisselsysteem draagt bij aan een langere levensduur van de banden, het zorgt voor brandstofbesparing en is goed voor de bodemgesteldheid.

Verschillende systemen

De nieuwste tractoren en landbouwmachines worden soms al uitgerust met een één- of twee-leiding drukwisselsysteem. Maar bij Bandenbeurs kun je ook terecht voor de aanschaf en montage van zo’n slim systeem op gebruikte tractoren en machines. Het systeem bestaat uit een compressor, bedieningspaneel en leidingen die naar de aangedreven wielen gaan. Bij tractoren en machines met luchtremmen wordt het drukwisselsysteem meestal daarop aangesloten, bij versies met hydraulische remmen wordt een losse compressor gemonteerd. Voor de bediening is er keuze uit handmatig te bedienen kogelkranen of drukregeling via elektronische bediening.

Kosten en baten

Mocht u tegen de investering aanhikken, dan is het goed om te weten dat een drukwisselsysteem op verschillende manieren terugbetaalt. Doordat je steeds op de meest optimale bandenspanning rijdt gaan de banden veel langer mee. Bovendien bespaart u hierdoor wel tot 10% brandstof bij volle belasting in het veld. Dat daarbij de impact op de bodemstructuur stukken kleiner is levert een bijkomend voordeel op. Kortom, er zijn redenen genoeg om bij Bandenbeurs te informeren naar de aanschaf van het drukwisselsysteem dat voor uw tractor of landbouwmachine het best geschikt is. Wij kunnen zo’n systeem ook vakkundig voor u monteren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De voordelen zijn:

  • Altijd de meest optimale bandenspanning
  • Langere levensduur van de banden
  • Minder brandstofverbruik
  • Beter voor de bodemgesteldheid van uw land
Naar alle artikelen