Erwten zaaien op 0.6 bar

Wie: Maatschap op ’t Hof

Waar: Sirjansland, Schouwen-Duiveland

Teelt: aardappelen, tarwe, uien, erwten, graszaad, snijmais en suikerbieten

Trekker: Massey Ferguson 7620

Vorige banden: 650/75R38 met 600/65R28 Michelin Mach x Bib

Nieuwe banden: VF 650/85R38 met 600/70R28 Bridgestone VT-Tractor

De combinatie

In het veld zien we een Massey Ferguson 7620 erwten zaaien. Voorop hangt een Kuhn TF 1500 zaaitank. Aan de achterkant een 3 meter rotorkopeg en zaaimachine. Begin 2019 zocht de maatschap naar een oplossing voor de zware zaaicombinatie, omdat er ook gebruikgemaakt wordt van een bouwvoorlichter. Ons advies voor deze toepassing was 650/85R38 met 600/70R28 Bridgestone VT-Tractor. Om het optimale uit de banden te halen hebben wij op locatie een weeg- en spanningsadvies gegeven.  De complete combinatie (zaaiwoelcombinatie) kan op 0,8 bar zijn werk doen.

Wij hebben voor deze banden gekozen, omdat we hiermee laag in spanning kunnen rijden. De banden staan nu op 0,6 bar.  In principe staan ze altijd laag. Hierdoor krijgen ze een grote voetprint, waardoor we vooral in het najaar minder slip hebben bij natte omstandigheden.

We hebben de combinatie op locatie gewogen. Aan de hand van deze data kan de combinatie op 0.6 bar zijn werk doen.

Voordelen

Doordat we zo laag in spanning kunnen rijden, kunnen we de druk per vierkante centimeter aanzienlijk verlagen. Dit betekent behoud van een goede bodemstructuur. Door de VF technologie hoeven de banden niet opgepompt te worden en kan de combinatie op de gewenste snelheid naar het perceel rijden en blijven de banden heel. De luchtdruk in de band is leidend voor de druk per vierkante centimeter.

Tips

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe banden, kies er dan voor om ze alle vier te vernieuwen zodat de combinatie optimaal kan presteren.

De banden mogen zowel van voren als van achteren op 0,6 bar rijden. Dit gaat gepaard met een goede gewichtsverdeling. Ook dit is aan de hand van het weeg- en spanningsadvies goed te bepalen.

Service van Profile Tyrecenter

“De service van Profile Rinus Roon is goed en netjes. Ook wanneer we tijdens het oogsten met een lekke band staan, zijn jullie er snel bij. Dat is essentieel om ons werk te kunnen blijven doen”.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw werkzaamheden op het gebied van lagedruk banden? Wij adviseren u graag! Neem via  088-9800150 contact met ons op of bekijk ons aanbod.

« Terug naar overzicht