Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home » Gebruikte landbouwbanden

Gebruikte landbouwbanden

In de agrarische sector zijn er enorm veel soorten landbouwbanden. Het vinden van de juiste landbouwband kan hierdoor een lastig karwei zijn. Gelukkig beschikken wij door inruil en inkoop over één van de grootste en breedste assortimenten van meer dan 2.000 (gebruikte) tractorbanden op maat.

Met meer dan 50 jaar aan ervaring voorzien we u graag van persoonlijk advies op maat door met u mee te denken. Wij kijken verder dan alleen de specificaties van uw tractor. Voor het verbouwen van aardappelen heeft u bijvoorbeeld smallere banden nodig dan wanneer er graafwerkzaamheden worden verricht.

Waar bestaat een landbouwband uit?

Landbouwbanden bestaan uit soms wel 30 verschillende soorten rubber en diverse lagen staaldraad. Alle ingrediënten worden gemengd waarna een zwart, kleverig mengsel overblijft. Als het rubber is afgekoeld wordt dit in strips gesneden, die de basisstructuur van de band vormen. Vervolgens krijgt de band vorm door deze van binnenuit op te bouwen met textielelementen zoals staaldraad.

Voordelen van gebruikte landbouwbanden

Waarom zou u gebruikte landbouwbanden kopen in plaats van nieuwe landbouwbanden? Bij oudere tractoren zijn gebruikte landbouwbanden een ideale én voordelige oplossing. Een gebruikte landbouwband gaat nog lang genoeg mee, totdat uw trekker volledig afgeschreven is. Daarnaast zijn gebruikte banden ook nog eens een stuk duurzamer in tegenstelling tot nieuwe landbouwbanden. Ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band, kunt u via onze webshop tot wel 75% besparen door voor gebruikte landbouwbanden te kiezen.

Bandenmaten

In onze webshop vindt u landbouwbanden van verschillende soorten en maten. De meest voorkomende maten van landbouwbanden zijn:

  • Landbouwbanden 24 inch
  • Landbouwbanden 28 inch
  • Landbouwbanden 32 inch
  • Landbouwbanden 36 inch
  • Landbouwbanden 38 inch

Reparatie en montage gebruikte landbouwbanden

Gebruikte landbouwbanden laten repareren, vulkaniseren en/of monteren? Ook dan bent u bij Bandenbeurs aan het juiste adres! Het repareren van een landbouwband is in de meeste gevallen een voordeligere optie dan een band te laten vervangen. Zit er een groot lek in de landbouwband? Dan wordt de band gevulkaniseerd door onze partner ‘Vulkanisatie Zeeland’. Oók voor de montage van landbouwbanden op uw tractor helpen we u bij Bandenbeurs graag!

Gebruikte landbouwbanden bestellen

Gebruikte landbouwbanden vindt u in onze webshop in verschillende soorten en maten. Van Bridgestone en Michelin tot Taurus en diverse breedtematen en profieldieptes. Filter binnen onze webshop op de velgdiameter (32 of 42), fabrikant, breedte en op conditie. Landbouwbanden bestellen? Ga dan naar de webshop en voer de juiste specificaties in.

Contact

Zoekt u een eerlijk en deskundig advies over de aanschaf van de meeste geschikte gebruikte landbouwband? Dan bent u bij Bandenbeurs aan het juiste adres, wij zijn uw specialist in gebruikte tractorbanden. Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Naast de in- en verkoop van tractorbanden zijn wij ook gespecialiseerd in de montage en reparatie van landbouwbanden.