Gratis levering voor grote orders > 2.000 (gebruikte) banden Professionele montage Specialist in agribanden 50 jaar ervaring
Home » Agribanden

Agribanden

In de agrarische sector zijn er enorm veel soorten trekkerbanden die zijn gebruikt. Het uitzoeken van de juiste agribanden kan hierdoor een lastig karwei zijn. Gelukkig beschikken we door inruil en inkoop over één van de grootste en breedste assortimenten aan meer dan 2.000 (gebruikte) trekkerbanden op maat.

Met al meer dan 50 jaar aan ervaring voorzien we u graag van persoonlijk advies op maat door met u mee te denken. Wij kijken verder dan alleen de specificaties van uw tractor. Voor het verbouwen van aardappelen heeft u bijvoorbeeld smallere banden nodig dan wanneer er graafwerkzaamheden worden verricht.

Waar bestaat een agriband uit?

Agribanden bestaan uit soms wel 30 verschillende soorten rubber en diverse lagen staaldraad. Alle ingrediënten worden gemengd waarna een zwart, kleverig mengsel overblijft. Als het rubber is afgekoeld wordt dit in strips gesneden, die de basisstructuur van de band vormen. Vervolgens krijgt de band vorm door deze van binnenuit op te bouwen met textielelementen zoals staaldraad.

Voordelen van gebruikte agribanden

Waarom zou u gebruikte agribanden kopen in plaats van nieuwe banden? Bij oudere tractoren zijn gebruikte banden een ideale én voordelige oplossing. Een gebruikte agriband gaat nog lang genoeg mee, totdat uw trekker volledig afgeschreven is. Daarnaast zijn gebruikte banden ook nog eens een stuk duurzamer in tegenstelling tot nieuwe banden. Ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band, kunt u via onze webshop tot wel 75% besparen door voor gebruikte banden te kiezen.

Bandenmaten agribanden

In onze webshop vindt u nieuwe en tweedehands agribanden van verschillende soorten en maten. De meest voorkomende maten van tractorbanden zijn:

  • 24 inch
  • 28 inch
  • 32 inch
  • 36 inch
  • 38 inch

Reparatie en montage

Agribanden laten repareren, vulkaniseren en/of monteren? Ook dan bent u bij Bandenbeurs aan het juiste adres! Het repareren van een agriband is in de meeste gevallen een voordeligere optie dan een band te laten vervangen. Zit er een groot lek in de agriband? Dan wordt de band gevulkaniseerd door onze partner ‘Vulkanisatie Zeeland’. Oók voor de montage van banden op uw tractor helpen we u bij Bandenbeurs graag!

Agribanden bestellen

Agribanden vindt u in onze webshop in verschillende soorten en maten. Van Bridgestone en Michelin tot Taurus en diverse breedtematen en profieldieptes. Filter binnen onze webshop op de velgdiameter (32 of 42), fabrikant, breedte en op conditie. Banden bestellen? Ga dan naar de webshop en voer de juiste specificaties in.

Contact

Zoekt u een eerlijk en deskundig advies over de aanschaf van de meest geschikte agriband? Dan bent u bij Bandenbeurs aan het juiste adres, wij zijn uw specialist in gebruikte agribanden. Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Naast de in- en verkoop van gebruikte agribanden zijn wij ook gespecialiseerd in de montage en reparatie van agribanden.